Blog

Milieueffectrapport: Schiphol kan doorgroeien naar 540.000 vluchten

29 november 2018. 

 Schiphol kan theoretisch doorgroeien naar 540.000 vluchten per jaar in 2023, 40.000 meer dan nu is toegestaan. Niet de geluidshinder of het milieu, maar de veiligheid bepaalt daarbij de grens. Dat staat volgens ingewijden in het concept-milieueffectrapport over Schiphol, dat donderdag zal verschijnen. Het geschetste groeiscenario is weliswaar nog geen concreet voorstel, maar toch slecht nieuws voor de inwoners van Aalsmeer en Uithoorn, die nu ook al de meeste overlast ervaren. (Bron NOS 25/11/18)

In mijn eerste blog over Schiphol van 15 september jl. prees ik de nieuwe baas van Schiphol de heer Benschop. Een man naar mijn hart. Naast de leefbaarheid in de omgeving zouden de veranderingen ook de duurzaamheid ten goede komen, zei onze luchthavenbaas in dat interview. En wat blijkt, ook naar aanleiding van het onlangs gepresenteerde concept-milieueffectrapport houdt hij voet bij stuk. Benschop voelt het meest voor een veilige, gematigde en gecontroleerde groei van de luchtvaart van tussen 1 en 2 procent per jaar. Een verantwoorde balans tussen het netwerk van Schiphol, de leefbaarheid in de omgeving en duurzaamheid. Gespierde taal, daar houd ik van maar toch ga ik graag een stap verder en pleit voor bevriezing van de groei of nog beter, vermindering van het aantal huidige vluchten.

Schiphol en duurzaam? De vervuiling in de lucht is immens. Sinds de groei van Schiphol valt continue zwart roet naar beneden. Ik herinner mij nog goed hoe mijn moeder altijd een doekje langs de waslijn haalde voordat haar schone lakens werd opgehangen. En wat te denken van onze luchtwegen, onze longen die snakken naar zuivere lucht. Maar naast die zichtbare vervuiling is er helaas ook onzichtbare vervuiling. De data vervuiling door onze digitale wereld laat een zwaar digitaal spoor in de lucht na. Weliswaar onzichtbaar maar o zo ongezond. Want de wetenschap is uiterst bezorgd over invloed van het 5G netwerk op de gezondheid van de mens. En rond Schiphol schieten achteloos de datacentra als paddenstoelen uit de grond. Dezelfde grond waarop tevens een verontrustende hoeveelheid vervuiling plaats vindt.

Een paar puntjes:

 • Hoe meer vluchten, hoe meer beweging van en naar Schiphol. De aanvoerwegen zijn overvol.
 • Open landschap rond Schiphol is van open velden met natuur veranderd in asfalt en beton. Mega parkeerplaatsen vol met blik.
 • Door hoofdrolspeler te spelen in het wereldse vrachtvervoer, zijn in een paar jaar tijd enorme doodskisten (vrachtloodsen) rond de luchthaven uit de grond gerezen.
 • Ontelbare vrachtwagens uit alle windstreken rijden 24/7 af en aan om te laden en te lossen.

Niet eens zo lang geleden was het beeld rond Schiphol een vredig Holland landschap. Met het blote oog zag je niets maar tussen de hoge grassen en het weelderige ‘onkruid’ krioelde het op de grond van leven. De natuur kon vrijelijk zijn gang gaan. Kleine beestjes, grote beestjes, beestjes met vleugels, beestjes met tandjes, bloemetjes zus, bloemetjes zo. Een waarlijk thuis voor de variabele natuur om te groeien en te bloeien. Maar met de eerste dreunen van de vijandige heipalen in de grond veranderde in een rap tempo het natuurlijke landschap rond Schiphol in een betonnen doos.  Een brute moord op al het natuurlijke leven in het ooit zo vrije landschap. Tegelijkertijd verdween stapsgewijs een deel van de natuur in mijn tuin. De laatste tijd zie ik geen enkele mus of merel nog langs fladderen. Laat staan een vlinder. Of een spin? De slimme spin, zo mooi in zijn intelligente web hangend in de ochtenddauw. Bezorgd vraag ik mij af of al die leuke beestjes er nog wel zijn.  Onderzoeken laten zien dat in nog geen dertig jaar driekwart van de insecten is verdwenen. Een schrikbarende achteruitgang. Het blijkt, elk levend wezen van klein tot groot, inclusief de mens, heeft ruimte nodig om te leven, ruimte om te ademen, ruimte om te groeien en te bloeien. Gelukkig is de natuur veerkrachtig. Daarnaast bezit de natuur macht. De natuur is zelfs machtiger dan de mens. En als de mens meer bewust wordt van die onbegrensde macht, dan zou hij wellicht respectvoller met de natuur omgaan. Want niets is vanzelfsprekend. Extreem weer kan zo maar een einde maken aan het veelbelovende sprookje van economische groei. Zowel de bestaanszekerheid als de veiligheid van de mens kan door natuurgeweld in een klap verdwijnen. Zorg om moeder Aarde dient voor elk mens in welke rol dan ook, eerste prioriteit te zijn. Het beschermen van de aarde gaat ons allemaal aan. In dit nieuwe tijdperk van vrijheid, openheid, transparantie en het grote hart, is bewustwording nodig om een positieve bijdrage te leveren aan een gezondere aarde. Consuminderen is broodnodig om onze planeet opnieuw in bloei te zetten.

En wat zou Schiphol kunnen doen om een waardevolle bijdrage te leveren aan die bloei:

 • Belasting invoeren op kerosine
 • De vervuiler laten betalen.
 • Een absolute grens voor het aantal vluchten. Dit is het plafond!!!
 • Het invoeren van normale ticketprijzen. Een groep mensen lijkt altijd voor een dubbeltje op de eerste te rang te willen zitten. Het kan niet meer!
 • Maak vliegreizen weer kwalitatief. Maak vliegen weer bijzonder.
 • Continue investeren in de ontwikkeling van schonere en stillere vliegtuigen.
 • Mensen bewust maken om anders en wellicht minder te reizen.

Op zaterdag 1 december wordt door heel Nederland de ‘Noodklok voor het Klimaat’ geluid. De burger laat van zich horen en maakt een vuist tegen de gevaarlijke klimaatverandering. Tijd voor actie. Want het rapport van het klimaatpanel van de VN laat zien dat we onder de 1,5 graden van de opwarming moeten blijven om verwoestende klimaatverandering te voorkomen. Oei, oei, oei.

Ik hoop dat de heer Benschop vol power en kennis stevig in zijn bestuur stoel zit. Van de politiek hoeft hij helaas niets te verwachten en toch. Eigenlijk zou de overheid samen met hem keihard met de vuist op tafel moeten slaan om de burgers in de Randstad en ver daarbuiten te beschermen, de economische groei aan banden te leggen en kwaliteit van leven voor elke burger voorop te stellen. Het mes zou aan twee kanten snijden. Minder stress, meer leefruimte voor mens en dier, meer vrijheid, meer stilte, meer schonere lucht, meer nachtrust.  Stuk voor stuk duurzame ingrediënten voor een gezond en gelukkig leven waarbij de zorgkosten drastisch zullen dalen. En als ik de heer Benschop mag adviseren; luister vooral niet naar het groot kapitaal, zij hebben geen baat bij verandering, noch naar de slappe politiek, maar volg in elke beslissing uw duurzame hart vol creatieve oplossingen. Sta op en wees een echte leider voor mens, natuur en Moeder Aarde, de planeet waar we allemaal op leven. Zo’n inspirerend leider gaat anno nu,  alleen nog maar voor duurzaam. Een groei van 540.000 vluchten zal dan gelukkig definitief van de (vlieg)baan zijn.

 


Nieuwe Maan – 7 november 2018

Nieuwe Maan 7 november 2018 om 17.03 uur.

De sensitieve voelsprieten van het sterrenbeeld Schorpioen beïnvloeden deze Nieuwe Maan rijkelijk. Daarnaast staat de Zon ook in Schorpioen. Fijngevoelig stel daar aan de Hemel. In mijn ogen is de Schorpioen het meest mysterieuze sterrenbeeldteken van de dierenriemtekens. Wat is jouw mysterie? Kun jij je werkelijk zelf laten zien of houd je geheimen achter?

Deze Nieuwe Maan helpt je om naar binnen te keren. Dieper dan diep welteverstaan. Prettige en minder prettige zaken zal je op je pad tegenkomen. Doorvoel ze en ruim op. Misschien vind je jezelf wel opnieuw uit. Vergeet nooit, in die duisternis ben je nooit alleen. De natuur steunt je 24/7 in dit unieke transformatieproces. Spiegel aan natuur, wees je eigen natuur. Kijk beschouwend hoe de natuur onbekommerd loslaat om totaal voldaan naar binnen te keren voor een lange periode van serene rust. Ken de waarde van de stilte. Het heeft je zoveel moois te bieden. Iets mooiers dan de stilte bestaat niet. Bomen hebben geen stem maar als de wind waait hoor je ze zingen. Bloemen zeggen geen woord en toch stralen ze Zen uit. De stilte is de bron van jouw creativiteit. Want als jouw hartslag tijdens de stilte omhoog piept, dan is het tijd om uit de donkere kelders van je wezen naar boven te klimmen. Oude angsten zijn verteerd en behoren tot een ver verleden Nieuwe ideeën stromen overvloedig op tafel en vragen om actie. Een uitbarsting van passie!  Een uniek transformatieproces waardoor vreugde en zelfvertrouwen jou  dansend naar de top van de berg brengen. Gewoon om te stralen!

Volg je hart, leef en voel spetterend geluk door je aderen stromen. Sla je vleugels uit en zweef als een Adelaar door de hoogste luchtlagen. Droom grote dromen.

Mooie Maan!!!!! Mooie jij!!!!


Volle Maan – 24 oktober 2018.

Vanavond 24 oktober om18.46 uur staat onze maan in volle glorie aan de hemel. De Maan in het sterrenbeeldteken Stier en de Zon schijnt zijn Schorpioenlicht op het stralende hemellichaam. Opnieuw een spannend stel die twee. Want Stier en Schorpioen zijn twee tegengestelde astrologische sterrenbeeldtekens en zouden wel voor wat opschudding kunnen zorgen. Innerlijke conflicten veroorzaakt door een gevecht tussen verstand en gevoel. Maar de Maan is bij uitstek de beweger van jouw emoties, jouw gevoelsleven. Daarnaast staat de revolutionaire planeet Uranus, de planeet van vrijheid en vernieuwing naast de Maan. Energieën die vernieuwing brengen en zomaar jouw ‘eerlijke’ buikgevoel kunnen laten prevaleren boven je verstand.

Buiten is het herfst. Na een verbluffende Indian Summer waar geen einde aan leek te komen, laat de herfst zich nu van zijn andere kant zien. Onstuimig, soms wild en onberekenbaar. En wat de herfst ook doet, moeiteloos buigt de natuur met elke verandering mee. Geen enkel blad aan de boom vraagt zich af of het morgen nog wel aan een tak hangt. Hoe zit dat met jouw natuur? Heb jij net als de herfst jezelf van één kant laten zien? Heb jij een waardevolle schat achter gehouden? Iets verbloemd waar juist de wereld zo op zit te wachten? Volgens het woordenboek is de betekenis van ‘natuur’: natuurlijke aard, eigen aanleg, karakter. Unieke kwaliteiten met de paplepel ingegoten tijdens je geboorte. Eigen waarden en talenten waar jij altijd op kan vertrouwen. Vaardigheden die je gemakkelijk afgaan, arbeid waar je goed in bent, plezier aan beleeft en voldoening van krijgt.

Buiten laat de natuur los en keert naar binnen. Wat huist in jouw creatieve binnenwereld? Wacht daar geduldig een droom om nagejaagd te worden? Wacht een schatkist aan unieke talenten voor verdere ontplooiing en verfijning? Sluit je ogen, leg je handen op je buik, keer naar binnen en stem in stilte af op je intuïtie. Neem daarvoor je tijd. In die onbegrensde stilte heerst geen angst, tevens hoor je geen afbrekende stemmetjes van ‘ja, maar….’. Volg je natuurlijke ingevingen die altijd kloppen en de waarheid spreken. Wat gisteren onmogelijk bleek, kan vandaag zomaar lukken. Want wonderen bestaan! Echt waar!

De Stier is huiselijk, houdt van gezelligheid en lekker eten. Verwen jezelf en geniet, geniet voluit onder deze heerlijke Maan. Mooie Maan!


Nieuwe Maan – 9 oktober 2018.

Sinds vanmorgen 05.48 uur staat een nieuwe Maan aan de hemel. Nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, nieuwe groei. 
Overvloed voor jou!!!!

De nieuwe Maan, de Zon en Mercurius staan alle drie in het sterrenbeeld Weegschaal. Weegschaal is een luchtteken altijd zoekend naar de balans. Yin & Yang. Harmonie, dus vaak conflict vermijdend. Maar alles voor de lieve vrede bewaren werkt gewoon niet.

De vredige Maan energie voedt jouw wezen. Vind je eigen harmonieuze innerlijke balans. Keer naar binnen, net zoals de natuur dat doet. Loslaten en tot rust komen. In stilte drijft moeiteloos de overvloed aan creatieve gaven naar de oppervlakte. Ongeboren zaadjes, waar je het bestaan nog niet van weet, reizen geduldig langs de sterren tot ze bij jou herboren worden. Open je hart om in overvloed te ontvangen en durf uit je comfortzone te treden. Durf anders te zijn. Durf je passie te volgen. En soms, ja soms moet je door roeien en ruiten gaan om voor jezelf te staan. Dat vindt niet iedereen leuk. Jammer dan. Extase opent de deur naar verandering. Maar misschien ontbreekt het nog aan blakend zelfvertrouwen en wik en weeg je voor die ene bevrijdende stap om die ene deur te openen waarachter de magie ligt. Terwijl het Leven juist vraagt om nooit te twijfelen aan jouw unieke gaven en talenten. Twijfel nooit dat jij het verschil kan maken. Toon je moed. Moed is de kracht anders te zijn dan de massa. Jezelf veranderen zet meer zoden aan de dijk dan passief te wachten op de redding van een ander. Laat de goddelijke liefdesenergie door je heen stromen. Met dat vredige gevoel door je lijf, kun jij wonderen verrichten. Echt! 
Begin elke dag met een lach en het wordt een genoegen voor iedereen. 
Mooie Maan!


Volle Maan op 25 september 2018 om 04.54 uur.

Morgenochtend vroeg, de een vertoeft nog heerlijk in dromenland, de ander worstelt de hele nacht al met de slaap, staat om 04.54 uur onze Maan vol aan de hemel in het vurige teken Ram. Een temperamentvolle Maan. Sinds zondag schijnt gelukkig de Zon vanuit het rustige harmonieuze luchtteken Weegschaal haar vredige licht op de Maan waardoor het onstuimige Ram enthousiasme enigszins wordt getemd.

Met het intreden van de Herfst op 23/9 heet deze volle Maan met recht ook Oogstmaan. De natuur laat los, werpt haar vruchten af, er kan overal geoogst worden. De vele oogstfeesten met als rode draad dansen, plezier en dankbaarheid, versieren energetische feestelijk de kosmos.  Spontaan verandert de Oogstmaan in een Feestmaan.

Door de mannelijke oerkracht van deze Ram Maan blaak je wellicht van energie en spuit de adrenaline door je lijf om na de ingehaalde oogst onvermoeid meteen een volgend project op te starten. Maar pas op, aan de gepassioneerde Ram medaille zit ook een andere kant namelijk de hoornen die altijd willen doordrammen! Doordrammen, een porti ongeduld en gebrek aan discipline, ingrediënten voor chaos en teleurstelling.  ‘Bezint eer ge begint,’ luidt het spreekwoord. Waak voor die verraderlijke valkuil en blijf veilig in het oog van de storm. Adem in, adem uit, adem in, adam uit. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Nog wat. Planeet Mars heerst over het astrologische teken Ram en planeet Venus over de Weegschaal. Ai, ai, ai, je begrijpt het al. Een Venus en Mars dingetje. In menig relatie kan het dus explosief gaan knallen. Niets mis mee want vuur reinigt en met het gouden huwelijk tussen de mannelijke Zon en de vrouwelijke Maan aan de hemel is alles in een perfect evenwicht. Yin & Yang, een Universele wet.

Wat je ook doet onder deze Maan, volg altijd jouw unieke hart. Daar huist het gulden middenpad. Jouw autonome vertrouwde middenpad. Want de realiteit toont aan dat het leven van variatie houdt. Geen enkel mens is gelijk aan een ander. Niemand heeft hetzelfde DNA of dezelfde vingerafdruk. Ieder mens is uniek, dat is de natuur en die is niet te veranderen. Wees dus helemaal jezelf, ook onder deze temperamentvolle Volle Maan, volg je passie en straal.

Weet je trouwens dat 25 september Wereld Droomdag is? Deze dag is in het leven geroepen om mensen te stimuleren hun droom waar te maken. Hoe mooi? Volle Maan en jouw droom. Laat je creativiteit stromen, volg je hart en verwezenlijk je droom met de passie van jouw Volle Maan aan de hemel.

Happy full Moon!!!!!!


 Baas Schiphol: ‘Groei moet de komende jaren sterk verminderen’ 17.09.18.

Er is een tijd geweest dat er tienduizenden vluchten per jaar bij kwamen op Schiphol. Maar de topman vraagt zich af of die snelle groei wel nodig is en of het past in de omgeving. Hij geeft zelf het antwoord.

“Nee, dat schuurt aan alle kanten. We moeten met de luchtvaartmaatschappijen een plan maken waarin we een veel gematigder groeipad kiezen en zelf kieskeuriger omgaan met nieuwe bestemmingen en verbindingen.” (Bron NOS 15.09.18.)

Citaat uit het boek Vrijheid. De droom van Sophie

‘Weet je wel wat de aarde voor ons doet, mam?’ Naut staat op bij het aardbeienbed en kijkt tevreden naar zijn oogst in het rieten mandje. Zonder zijn blik ervan af te halen loopt hij op Sophie af en hij gaat bij haar op de punt van het loungebed zitten. ‘De aarde geeft ons eten, drinken en zuurstof,’ vervolgt hij. ‘Daarom vind ik het fijn om iets terug te kunnen doen. Ik wil voor de aarde zorgen. Iedereen heeft verantwoordelijkheid, vind ik.’‘Wat mooi gezegd. Ga door.’ ‘Als ik later op mezelf woon wil ik mijn eigen groenten gaan verbouwen, het regenwater opvangen om het toilet door te spoelen en op hout stoken voor warmte. Andere energiebronnen aanboren. Of …  of misschien ga ik wel de meest energiezuinige ecowoning ontwerpen.’ ‘Je bent een idealist.’ Serieuze ogen kijken haar aan. ‘We leven hier in Nederland alsof we wel drie planeten aarde hebben. We hebben er maar één.’ Hij wacht. ‘Voor mezelf, mijn nageslacht, voor jou en iedereen, vind ik het idealistisch en mooi om zuinig met de aarde om te gaan. Ik word daar blij van.’

 

De westerse consumptiemaatschappij heeft een immense impact op onze planeet. Tegelijkertijd vormt die impact een bedreiging voor al het leven op aarde. Maar feit is, de oorzaak van die bedreiging is de mens zelf. De aarde raakt uitgeput. Het roer moet drastisch om. Terug naar de natuur. Eerbied en respect. Tenslotte zijn wij onderdeel van de natuur. Die onmetelijke oerkracht want oei, wat is de mens klein als de natuur krachtig van zich laat horen. Zowel de bestaanszekerheid als de veiligheid van de mens kunnen door natuurgeweld in een klap verdwijnen.

Citaat uit het boek Vrijheid. Droom van Sophie:

De ruitenwissers voor haar neus gaan snel heen en weer. Onophoudelijke hevige regenbuien teisteren al geruime tijd de nazomer. September breekt alle records qua natheid. Haar serieuze blik richt Sophie op het spiegelende wegdek en ze denkt aan Naut. ‘De hemel is kwaad, mam,’ had hij bij het ontbijt geroepen. ‘Kwaad, omdat de mens de aarde vernietigt. De stoppen slaan door. Weet je wel dat per dag 27 miljoen bomen op de aarde verdwijnen? Per dag! Ontbossing veroorzaakt klimaatverandering terwijl 1 boom al meer dan 250 plant en diersoorten kan ondersteunen.’ Een mengelmoes van woede, pijn en verontwaardiging in zijn grote donkere ogen versterkte zijn statement. Sophie huivert en draait fel aan de volumeknop van de radio. De luid tetterende muziek uit de boxen brengt haar lichaam in beweging, in de hoop dat de harde dreunen het onrustbarende gevoel in haar buik wegtrillen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen in rijke landen bijna 10 keer zoveel ‘energie’ gebruiken als de rest van de wereldbevolking. Onder energie wordt bedoeld het totale consumptiegedrag van spullen, voedsel, wonen, reizen, kleding e.d. Het beschermen van de aarde gaat ons allemaal aan. In dit nieuwe tijdperk van vrijheid, openheid, transparantie en het grote hart, is bewustwording nodig om een positieve bijdrage te leveren aan een gezondere aarde. Consuminderen om onze planeet opnieuw in bloei te zetten.

Een belangrijke oorzaak van klimaatverandering komt door ontbossing. Per seconde verdwijnen 325 bomen op de aarde terwijl bomen juist een belangrijke sleutelrol spelen binnen het hele ecosysteem op onze planeet. Een bos neemt CO2 uit de lucht. Bomen filteren ¼ van alle fijnstof uit de lucht. Bomen maken zuurstof. Ons hart gebruikt zuurstof voor de bloedsomloop. Heerlijke zuurstof. De bomentooi zwakt de wind af en met hun wortels houden bomen het water vast. Met hun wortels kunnen ze zelfs het grondwater zuiveren waardoor de grond weer vruchtbaar wordt. Magic!!!!!! De noodzaak om de bossen op aarde te beschermen en nieuwe bossen aan te planten is immens voor onze bestaanszekerheid. Gezonde bossen op welke manier dan ook. In 2014 verrees in Milaan de eerste Bosco Verticale. Een revolutionaire woontoren bekleed met 20.000 vierkante meter bos. Het concept van de Italiaanse architect Stefano Boeri, gaat inmiddels de hele wereld over. ‘Bomen zijn de meest onderschatte inwoners van de stad,’ zegt de Milanse architect. En zo is het. Hulde, hulde, hulde aan onze boom.

En voor wat betreft de nieuwe baas van Schiphol Dick Benschop; een man naar mijn hart.  Naast de leefbaarheid in de omgeving zouden de veranderingen ook de duurzaamheid ten goede komen, zegt deze luchthavenbaas. Meer boombeplanting en minder luchtvervuiling, geluidshinder en fijnstof dus in de nabije toekomst? Zou de heer Benschop weten dat je zo’n 1.000 bomen per passagier moet planten om het klimaateffect, (om de vrijgekomen CO2 weer op te nemen), van een retourtje Bali te compenseren. Duizend bomen per passagier! Daarnaast verbrandt in het eerste kwartier van een vliegtuig de meeste kerosine. Korte vluchten kosten dus meer brandstof per kilometer. Niet echt duurzaam en dat schuurt natuurlijk aan alle kanten.


Leegloop kerken…14.09.18.

“Over tien jaar zijn er in het bisdom Utrecht nog maar tien tot vijftien kerken over waarin eucharistievieringen worden gehouden. Dat zegt aartsbisschop Eijk in een interview met de Gelderlander. Nu zijn er nog 280 kerken in het bisdom.Van de 3,5 miljoen katholieken in Nederland komen er nog maar 173.500 naar de kerk.” (bron NOS)

Een citaat uit het boek Vrijheid. De droom van Sophie.

‘Genoeg, Zo,’ en ze kijkt op haar horloge, ‘terug naar SOLUZO. Een samenvatting. Wij zijn bereid het voortouw te nemen om mensen te leren wat vrijheid, creativiteit, liefde en zalige seks is. En hoe gezond lachen is. Wij snijden puriteinse wortels door. Een welkome ontsnapping aan de rigide verplichtingen ooit door kerkelijke instanties voorgeschreven. We maken een vuist tegen alle religies.  Godsdiensten zijn tegen het leven. Althans, zo lijkt het. Tegen de fantastische levenservaring van gratie en zegen.’

‘Klopt helemaal!’ Zoë staat op en begint te lopen. ‘Weet je, Sophie, oude systemen die niet integer zijn, brokkelen af. Je ziet het overal. Duisternis binnen het onderwijs, de regering, het rechtsstelsel en de kerken.’ Ze vergroot haar ogen. ‘Het religieuze machtsbolwerk is pas echt een overjarig instituut dat het veld zou moeten ruimen. De spiraal van bedwelming en verlamming dient doorbroken te worden.’ Even kijkt ze omhoog en telt op haar vingers, ‘Boeddha was geen boeddhist, Jezus was geen christen, Mohammed was geen moslim, zij waren allen meesters en leerden de mensheid over de liefde. Liefde was hun religie.’

In dit nieuwe tijdperk van vrijheid, transparantie, gelijkwaardigheid vindt een bewustzijnsverhoging plaats. De hemel staat wijd open. Samenwerking met Universele krachten. Richt je aandacht op het hart. Het heilige bonkende hart vol goddelijke seksuele en sensuele energie. In ons hart bestaat geen scheiding tussen spiritualiteit en seksualiteit. In het hart is elk wezen heilig, heilig, heilig. Sterker nog, in het hart zijn wij goddelijk!

Goddelijke energie is niet seksloos. Het is een fantastische oerenergie. Zo oud als de mensheid. Dezelfde dynamische energie van de schepping, van de aarde, van ons wezen, van ons lichaam. Seks is de heerlijkste vorm om uiting te geven aan het leven. Een aanjager van levenslust. Alle daden uit liefde en plezier zijn de rituelen van het goddelijke. Een zalige vruchtbare samenkomst van mannelijke en vrouwelijke energie. Yin & Yang.

De aarde is een betoverende plek om voor de geest, de ziel en ons lichaam ervaringen op te doen. In dit nieuwe tijdperk van vrijheid kan geen enkel instituut daarop een taboe leggen. Als elk bewustzijn accelereert in de wetenschap dat liefdevolle seks een gezond levenselixer is, is het niet verwonderlijk dat de kerken leeglopen. Want als de mensheid onderdeel van de schepping is, kan niets wat geschapen is beschamend zijn. Het lichaam is heilig! Seks is heilig!  

Een citaat uit de roman Thanda:

Verlegen kijkt ze hem aan.

‘Wat mooi lieverd, dus eigenlijk ben je een vleesgeworden Evangelie?’ Hij glimlacht zacht. “Zoals je net keek, zag ik in je amandelvormige ogen alleen maar mededogen en liefde en tegelijkertijd straal je net zo veel sensualiteit uit als de Paradijselijke Eva en je naakte vlees is volgens mij net zo blank als de Madonna. Voor mij ben je een verschijning uit het beloofde land.’


 

Zorgpremie omhoog. 12/09/18

De zorgpremie voor de ziektekostenverzekering gaat volgend jaar fors omhoog. Haagse bronnen bevestigen berichten van verschillende media dat het kabinet uitgaat van een gemiddelde zorgpremie van 1432 euro per jaar, 124 euro meer dan nu. (bron NOS).

Zorgcowboys lachen in hun vuistje en graaiende managers jubelen met hun meedogenloze pillenindustrie. Amerikaanse praktijken. Maar wij zijn hier in Nederland! Dit kan niet meer in een nieuw tijdperk van vrijheid, gelijkwaardigheid en transparantie. Sinds 2006 vrije marktwerking in de zorg met gevolg elk jaar zeer sterke stijging van de zorgkosten. Hoe lang pikken we dit nog? Een revolutie in de zorgkosten is noodzakelijk. Een citaat uit het boek Thanda:

Ondertussen legt de apotheek de rode loper voor haar uit. Met argusogen kijkt Sophie naar het lijstje van de pijnbestrijdingskliniek. Ze wantrouwt. Het slikken van grote hoeveelheden chemische pillen voelt voor haar tegendraads, met het warme bloed dat door zijn lichaam stroomt. De radioactiviteit komt bijna uit zijn ogen. Ook lijkt er geen weg meer terug te zijn in het behandelcircuit. Soms spuit men Dolf zo plat met morfine om hem maar op de bestralingsplaat te krijgen, waarna hij uren daarna helemaal high is. Geen land mee te bezeilen. Alles heeft dus een prijs.Hoeveel bloedprikken, wachtkamers, CT-scans, uitslagen en complicaties hebben ze over voor een stukje levensverlenging? Sophie zet er haar vraagtekens bij. De kwaliteit van hun leven holt zo drastisch achteruit.

Niet alleen de farmacie vergiftigt langzaam de mens maar ook de voedingsindustrie. Gif! Gif! Gif! Daarnaast schrijven artsen voor elk wissewasje maar medicijnen voor. We vinden het allemaal heel gewoon en we belanden stapsgwijs in een kunstmatige zieke samenleving. Want mensen gezond houden is geen prioriteit in het op winst gericht systeem dat juist floreert wanneer mensen ziek zijn. Maar willen we diep in ons hart niet allemaal terug naar een resoluut veerkrachtige samenleving? Onze ouders hebben oorlogen en ontberingen doorstaan die we ons nauwelijks kunnen voorstellen en dat zonder hun toevlucht te zoeken in een overdosis aan etiketten en pillen.

Citaat uit het boek Thanda:

‘Even een stukje historie,’ vervolgt Cathy. ‘Voordat de wetenschap de westerse maatschappij in een houdgreep nam, was heling, zoals ik net bij jou heb gedaan, de normaalste zaak van de wereld. Elk dorp had zijn wijze vrouw. De mannelijke variant was de druïde. Deze mensen droegen de geheimzinnige gave bij zich van heling door aanraking; velen waren ook getalenteerd om te helen met kruiden. Die kennis is van generatie op generatie overgedragen. Als heks ben ook ik een traditionele heler en ik heb een holistische bril op. Dus lichaam en geest. Volg je me nog?’

Dit nieuwe tijdperk vraagt om lege medicijnkastjes. Het tijdperk van vrijheid en vrije keuzen. Maak bewuste en gezonde keuzes.Verandering begint bij jezelf. Terug naar je eigen natuur en je eigen geneeskracht. Geen gif!!! Zowel jouw lijf als je portemonnee zullen je dankbaar zijn, de zorgcowboys wat minder!


11/9/18

Het drukken van boeken in eigen beheer houdt de auteur op afstand voor elke publiciteit. Die boute uitspraak hoorde ik afgelopen zomer op een marketing dag voor auteurs. Een klap in mijn gezicht. Ik zag me dolend zweven boven mijn stapels boeken. Zowel in het Centraal Boekhuis als thuis, op een verlaten kinderkamer, twee pallets vol. Ik zou tenslotte een bestseller schrijven. De sterke geest van vrijheid cirkelde vanaf het prille schrijfproces om mij heen. Met gevolg de vanzelfsprekendheid dat mijn boeken in eigen beheer van de pers zouden rollen. De heerlijke dansende vrijheid om van de eerste pennenstreek tot aan de grande finale, het drukproces, alle creatieve stappen in eigen hand te hebben. Een scheppingskracht met drie fijne samenwerkingen van een schrijfcoach, de drukker en de art director voor de professionele omslag. Halleluja! Maar ondertussen loop ik nog steeds tegen een muur op. De publiciteit blijft inderdaad achterwege. Ik zit op een dood spoor.

Het strategiegesprek met Linda Graanoogst van ‘Met gemak in het Nieuws’ op 5 september jl. zou mijn redding moeten zijn. Een gesprek met een vakvrouw! Maar door haar ruime journalistieke ervaring vertelde zij ook dat de meeste journalisten met argusogen kijken naar auteurs zonder uitgever. Volgens hen zou zelfs een groot kwaliteitsverschil in de boeken zitten. Met andere woorden, een verhaal gepubliceerd in eigen beheer is van mindere kwaliteit. Ja, dat is de huidige realiteit volgens Linda en ik heb er maar mee te dealen. Nou… zeg dat vooral niet tegen mij. Dit zijn grove veroordelingen. Tijd voor een rebelse opstand. In dit nieuwe tijdperk van vrijheid, openheid, transparantie en het grote hart, tellen andere regels. Aandacht is de sleutel en dat wat aandacht krijgt groeit. Oprechte aandacht versus onze snelle self-made prestatie/weggooi maatschappij. Een samenleving bijna altijd in de uitverkoop, vol onnodige wetten, maffe regels, fake news, oneindig gelobby en teveel witteboordencriminaliteit.

In mijn rebelse opstand geef ik tegenwicht aan de honger van de grote internetboekenreuzen en promoot juist de kleine onafhankelijke boekwinkels. Voor een website bestelling ontvang je mijn enthousiaste aandacht. Aandacht bij elke handeling. Kwaliteit staat voorop. Het resultaat; een bijzonder brievenbuspakketje op je deurmat. Je ziet het meteen en je glimlacht. Mijn winkeltje, mijn postkantoortje, mijn meisjesdroom. Dat is nou de nieuwe wereld. Aandacht vanuit het hart, doen waar je blij van wordt.

Tijd dus voor een revolutie, een liefdevolle revolutie welteverstaan voor vrijheid en aandacht. ‘Toon je vuur maar in je blogs,’ bemoedigde Linda me nog. Grrrrrr…kom maar op met die publiciteit!


De roman Vrijheid. De droom van Sophie is opgedragen aan de Maan.

Vanzelfsprekend in mijn blog regelmatig berichten over onze mooie Maan.

Nieuwe Maan 9.9.2018

Op 9 september 2018 om 20.03 uur is het Nieuwe Maan.

Elke dag neemt het licht van de Zon af en het licht van de Maan neemt weer toe. Opnieuw potentie tot groei. Deze Nieuwe Maan staat net als de Zon in het teken Maagd. Maagden zijn analytische denkers. Hun element is Aarde en daarom staan ze met beide benen stevig op de grond.

Elke dag kun je opnieuw beginnen. Maar met deze Nieuwe Maan word je energie pas echt ververst voor vernieuwing. Schitterende ideeën ontspringen je hoofd, onverwachte ontwikkelingen in projecten. Planeet Mercurius heerst over de Maagd. De planeet van directie communicatie en informatie. Je gedachten en ideeën kun je moeiteloos ordenen waardoor nog meer ruimte ontstaat voor creatie. Misschien zijn interessante zaken in de afgelopen maanden blijven liggen. De oorzaak was het retrogarde lopen van zo’n vijftal planeten. Met het vooruit lopen van de planeten is de stroefheid in de atmosfeer verdwenen. Op volle kracht vooruit. Daarnaast zorgt de Nieuwe Maan voor versnelling. Een turbo versnelling. Wat een leuk vooruitzicht om straks te gaan oogsten.

Dus pak datgene op waar jij enthousiast van wordt en vertrouw op een spetterende afloop. De 9/9 van vandaag geeft nog eens extra energie aan jouw wensen, je dromen, je verlangens en alles waar jij van straalt. Doe een wens en handel ernaar. Wensen en verlangens kunnen alleen vervuld worden als jij blijft bewegen. Met deze 9/9 Maagd Nieuwe Maan aan de hemel lukt dat zeker! Nieuwe Maan, nieuwe actie! Mooie, mooie Maan.


5/9/18.

Over planeten:

Wist je dat zowel de stand van de planeten als de verschuivingen van de planeten, hier op aarde merkbaar zijn? Zeker van een invloedbare planeet. Neem bijvoorbeeld planeet Uranus. De twee na grootste planeet van ons zonnestelsel. Onze aarde draait in 365 dagen om de zon, Uranus doet er 84 jaar over. Door die langzame omlooptijd past de naam generatieplaneet wel. Ook draait hij in tegengestelde richting om zijn as als de andere planeten doen. Een echte rebelse planeet en je raadt het al….zijn invloed zal de komende tijd sterk op aarde aanwezig zijn. Uranus staat voor vrijheid, onafhankelijkheid, individualisme maar ook…chaos. Een echte dwarsligger!