Zorgcowboys lachen in hun vuistje 12/09/18

De zorgpremie voor de ziektekostenverzekering gaat volgend jaar fors omhoog. Haagse bronnen bevestigen berichten van verschillende media dat het kabinet uitgaat van een gemiddelde zorgpremie van 1432 euro per jaar, 124 euro meer dan nu. (bron NOS).

Zorgcowboys lachen in hun vuistje en graaiende managers jubelen met hun meedogenloze pillenindustrie. Amerikaanse praktijken. Maar wij zijn hier in Nederland! Dit kan niet meer in een nieuw tijdperk van vrijheid, gelijkwaardigheid en transparantie. Sinds 2006 vrije marktwerking in de zorg met gevolg elk jaar zeer sterke stijging van de zorgkosten. Hoe lang pikken we dit nog? Een revolutie in de zorgkosten is noodzakelijk. Een citaat uit het boek Thanda:

“Ondertussen legt de apotheek de rode loper voor haar uit. Met argusogen kijkt Sophie naar het lijstje van de pijnbestrijdingskliniek. Ze wantrouwt. Het slikken van grote hoeveelheden chemische pillen voelt voor haar tegendraads, met het warme bloed dat door zijn lichaam stroomt. De radioactiviteit komt bijna uit zijn ogen. Ook lijkt er geen weg meer terug te zijn in het behandelcircuit. Soms spuit men Dolf zo plat met morfine om hem maar op de bestralingsplaat te krijgen, waarna hij uren daarna helemaal high is. Geen land mee te bezeilen. Alles heeft dus een prijs.Hoeveel bloedprikken, wachtkamers, CT-scans, uitslagen en complicaties hebben ze over voor een stukje levensverlenging? Sophie zet er haar vraagtekens bij. De kwaliteit van hun leven holt zo drastisch achteruit.”

Niet alleen de farmacie vergiftigt langzaam de mens maar ook de voedingsindustrie. Gif! Gif! Gif! Daarnaast schrijven artsen voor elk wissewasje maar medicijnen voor. We vinden het allemaal heel gewoon en we belanden stapsgwijs in een kunstmatige zieke samenleving. Want mensen gezond houden is geen prioriteit in het op winst gericht systeem dat juist floreert wanneer mensen ziek zijn. Maar willen we diep in ons hart niet allemaal terug naar een resoluut veerkrachtige samenleving? Onze ouders hebben oorlogen en ontberingen doorstaan die we ons nauwelijks kunnen voorstellen en dat zonder hun toevlucht te zoeken in een overdosis aan etiketten en pillen.

Citaat uit het boek Thanda: 

‘Even een stukje historie,’ vervolgt Cathy. ‘Voordat de wetenschap de westerse maatschappij in een houdgreep nam, was heling, zoals ik net bij jou heb gedaan, de normaalste zaak van de wereld. Elk dorp had zijn wijze vrouw. De mannelijke variant was de druïde. Deze mensen droegen de geheimzinnige gave bij zich van heling door aanraking; velen waren ook getalenteerd om te helen met kruiden. Die kennis is van generatie op generatie overgedragen. Als heks ben ook ik een traditionele heler en ik heb een holistische bril op. Dus lichaam en geest. Volg je me nog?’

Dit nieuwe tijdperk vraagt om lege medicijnkastjes. Het tijdperk van vrijheid en vrije keuzen. Maak bewuste en gezonde keuzes. Verandering begint bij jezelf. Terug naar je eigen natuur en je eigen geneeskracht. Geen gif!!! Zowel jouw lijf als je portemonnee zullen je dankbaar zijn, de zorgcowboys wat minder!