Volle Maan op 25 september 2018 om 04.54 uur.

Morgenochtend vroeg, de een vertoeft nog heerlijk in dromenland, de ander worstelt de hele nacht al met de slaap, staat om 04.54 uur onze Maan vol aan de hemel in het vurige teken Ram. Een temperamentvolle Maan. Sinds zondag schijnt gelukkig de Zon vanuit het rustige harmonieuze luchtteken Weegschaal haar vredige licht op de Maan waardoor het onstuimige Ram enthousiasme enigszins wordt getemd.

Met het intreden van de Herfst op 23/9 heet deze volle Maan met recht ook Oogstmaan. De natuur laat los, werpt haar vruchten af, er kan overal geoogst worden. De vele oogstfeesten met als rode draad dansen, plezier en dankbaarheid, versieren energetische feestelijk de kosmos. Spontaan verandert de Oogstmaan in een Feestmaan.

Door de mannelijke oerkracht van deze Ram Maan blaak je wellicht van energie en spuit de adrenaline door je lijf om na de ingehaalde oogst onvermoeid meteen een volgend project op te starten. Maar pas op, aan de gepassioneerde Ram medaille zit ook een andere kant namelijk de hoornen die altijd willen doordrammen! Doordrammen, een porti ongeduld en gebrek aan discipline, ingrediënten voor chaos en teleurstelling. ‘Bezint eer ge begint,’ luidt het spreekwoord. Waak voor die verraderlijke valkuil en blijf veilig in het oog van de storm. Adem in, adem uit, adem in, adam uit. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Nog wat. Planeet Mars heerst over het astrologische teken Ram en planeet Venus over de Weegschaal. Ai, ai, ai, je begrijpt het al. Een Venus en Mars dingetje. In menig relatie kan het dus explosief gaan knallen. Niets mis mee want vuur reinigt en met het gouden huwelijk tussen de mannelijke Zon en de vrouwelijke Maan aan de hemel is alles in een perfect evenwicht. Yin & Yang, een Universele wet.

Wat je ook doet onder deze Maan, volg altijd jouw unieke hart. Daar huist het gulden middenpad. Jouw autonome vertrouwde middenpad. Want de realiteit toont aan dat het leven van variatie houdt. Geen enkel mens is gelijk aan een ander. Niemand heeft hetzelfde DNA of dezelfde vingerafdruk. Ieder mens is uniek, dat is de natuur en die is niet te veranderen. Wees dus helemaal jezelf, ook onder deze temperamentvolle Volle Maan, volg je passie en straal.

Weet je trouwens dat 25 september Wereld Droomdag is? Deze dag is in het leven geroepen om mensen te stimuleren hun droom waar te maken. Hoe mooi? Volle Maan en jouw droom. Laat je creativiteit stromen, volg je hart en verwezenlijk je droom met de passie van jouw Volle Maan aan de hemel.

Happy full Moon!!!!!!