Gezondheid

Planten en kruiden als natuurlijk medicijn

Geneeskunde is al bijna zo oud als de mensheid. Overal op aarde hadden de menselijke gemeenschapen en samenlevingen hun eigen opvattingen over geboorte, de dood, ziektes en genezing. Betreft de genezing van kwalen is wereldwijd tot midden 19e eeuw vertrouwd op het gebruik van planten en kruiden als natuurlijk medicijn. De rode draad voor genezing kwam uit de natuur. Elke medische opleiding was daarom sterk gericht op de tuin. Pas later in de 19e eeuw werden voor het eerst geneesmiddelen voor specifieke ziektes ontwikkeld. Tegelijkertijd ter voorkoming van ziektes werd meer bekend hoe belangrijk het is om te zorgen voor goede hygiëne. Met name in de Westerse landen zijn door schoon drinkwater, verbeterde voeding, verbeterde sanitaire omstandigheden, ziektes die ooit ontelbare slachtoffers eisten, verdwenen zonder dat daarvoor iets werd gebruikt. 

De weldaad van penicilline

Feit is wel dat eeuwenlang er vrijwel geen remedie was tegen bacteriële infecties. Een geïnfecteerd wondje kon fataal zijn. In 1928 ontwikkelde Alexander Fleming de penicilline. Dat was een grote sprong voorwaarts. Pas tientallen jaren later werd dit en andere ‘antibiotica’ een grote hit. De krachtige werking van penicilline overtrof alle voorgaande therapieën. In 1945 kreeg Flemming, Ernst Chain en Howard Florey de Nobelprijs voor de Geneeskunde. Maar in zijn toespraak indertijd deed Flemming al de sombere voorspelling dat in de toekomst bacteriën resistent zullen worden tegen antibiotica. Ruim zeventig jaar nadat Fleming deze waarschuwing uitsprak is antibioticaresistentie wereldwijd een groeiend probleem. De milieuvervuiling als gevolg van antibioticaproductie is eveneens een belangrijke oorzaak van antibioticaresistentie. Door geen adequate afvalwaterzuiveringsinstallaties bij de fabrieken, belanden grote hoeveelheden antibioticaresten als afval in het nabijgelegen oppervlaktewater. Deze cocktails van antibiotica zijn een ideale voedingsbodem voor resistente bacteriën. Net zoals het pakhuis aan andere medicijnen dat klakkeloos in het water verdwijnt. 

Terug naar de natuur. Het lichaam moet de kans krijgen om op eigen kracht te genezen van een bacteriële infectie. ‘Geef het wondje maar aan de lucht,’ zei men vroeger. Als het afweersysteem sterk genoeg is om de ziekmakende bacteriën zelfstanding uit te schakelen, geneest de infectie vaak al na enkele dagen zonder enige medicatie. 

Medicijnen

Er is een tijd geweest dat onze voorouders oorlogen en andere vreselijke ontberingen hebben doorstaan die nauwelijks voor te stellen zijn zonder een toevlucht te zoeken in een uitpuilend medicijnkastje vol met dodelijk medicijnen. Dodelijk ja, want de farmacie vergiftigt de mensheid langzaam. De overheid is allang niet meer bezig met de gezondheid van haar burgers. En de mens vindt het allemaal maar gewoon om voor elk kwaaltje naar de huisarts te hollen voor een pilletje. De grote groep mensen met de dood door medicijnvergiftiging of de groep met medicijnschade of vaccinschade, hoor je niet in het nieuws. Medicijnen lossen het probleem niet op maar de consumptie kan vanzelf tot over gebruik leiden. Stoppen wordt steeds moeilijker. De farmaceutische industrie lacht in het vuistje. 

Lees mijn blog op deze website ‘de waarheid over macht’. Een blog waarin de handelingen van de machtige farmaceutische industrie flink wordt bloot gelegd. Telkens ontgint de machtige pillen- en vaccinindustrie een goudader. De grootste marktkansen liggen altijd bij de ongeruste gezonden. Ook nu met de corona. Angst en verderf zaaien. Als de mainstream media 24/7 uitzendt over besmettingen en stijging van doden hier, daar en wereldwijd groeit de angst de hemel in. Een groot deel van de bevolking zou ‘besmet’ zijn en moet zelfs in quarantaine. De gewetenloze macht verandert in een oogwenk de resoluut veerkrachtige samenleving in een angstig en krachteloos volk.

Voeding

Om goed te functioneren heeft het lichaam de juiste brandstof nodig en dat is voeding. Eerlijke voeding. Echter, de waardevolle en hoogstaande voedingsstoffen in voeding, zijn door de jaren heen slim uit het supermarkt schap verbannen. De gezonde eerlijke natuurlijke ingrediënten zijn weggevaagd terwijl de supermarktdirectie torenhoge eisen stelt aan de leveranciers om tegen een bijna onmogelijk prijs te produceren. Zo vechten de supermarkten elkaar de tent uit voor zowel de goedkoopste producent als de meeste consumenten in hun toko te hengelen vol overvolle schappen met vrijwel alleen maar verwerkte producten. Voor het lichaam waardeloze producten. Door de chemische bewerking zijn de bouwstoffen verdwenen. Maar dat is niet hun eerste prioriteit. Hoogste doel is zo goedkoop mogelijk te produceren. De krachten van de natuur, de zon, de aarde, de wind, de regen doen simpelweg niet meer mee. Deze natuurkrachten zijn omgeruild voor kunstmest en pesticiden. Ook het toevoegen van een pakhuis aan E-toevoegingen is doodnormaal. Juist daar zit een heerlijke winstknaller. Een doolhof van zeer geheime productieprocessen. Toevoegingen van kunstmatige smaakstoffen om de smakeloze voeding lekker te maken en om de nare synthetische nasmaak te bedoezelen. Een zwaar gemaskerde voedselbewerking overheerst op bijna alles. E621 bijvoorbeeld verstoort onder andere de hormoonhuishouding. De honger blijft. E621 verbreekt de verbinding tussen het verzadigingscentrum in de hersenen. De maag krijgt het signaal ‘vol’ niet meer door. Dit E-nummer doet dus de eetlust toenemen, zonder dat het lichaam voedsel nodig heeft. Die zak chips gaat op,  die rol koek gaat op.

Voor peperdure reclames op radio en tv trekt de voedselindustrie graag grof de geldlade open met het enige doel om de emotie van de kijker en luisteraar te raken. Een synthetische pastasaus verpakt met een beeld van de altijd vrolijke Italiaanse familiesfeer. Met een wijds uitzicht door haar keukenraam op de overweldigende Italiaanse natuur, voor haar boezem een vlekkeloos wit schort en dansende zonnestralen op het aanrecht, prijst de mama lachend al roerend in de grote pan op het vuur haar traditionele en authentieke tomatensaus aan. Lopende band producten krijgen zo het etiket als een hoogstaand en handgemaakt kwaliteitsproduct terwijl het een chemische cultuur is. Met elke hap lijdt het lichaam aan een constant bombardement aan schadelijke stoffen. Ook de producenten voelen de marteling om steeds goedkoper en goedkoper te moeten buigen voor de supermarktgeldwolven. En door dat mes op de keel verarmd het product meer en meer.

Zolang de voedselindustrie nog steeds met de overheid aan de bespreektafel zit, krijgt deze macht door hun manipulatieve gekonkel telkens weer de ruimte om hun schappen vol te proppen met troep. Volg het lijntje van geld want daar draait het allemaal om.

Ons water

Zonder water geen leven. 

Het huidige water is geen zuiver water meer maar bevat naast parasieten, bacteriën, micro-organismen ook chemische stoffen zoals resten van pesticiden, medicijnen, hormonen, antibiotica, chemische afvalstoffen van de industrie en landbouw. Verouderde zuiveringsinstallatie kunnen allang niet meer alles eruit halen en bij het reinigen wordt zelfs chloor toegevoegd om alles te doden. Dit komt zowel de smaak van het water als onze gezondheid niet tegen goede. Niet alleen dode parasieten, bacteriën ziektekiemen en chemische stoffen wandelen zo het lijf binnen maar ook de agressieve gifstof zoals chloor wat de darmflora aantast. Goede bacteriën worden gedood, de weerstand verzwakt. 

Onze lucht

De insecticiden in de landbouw waarmee gesproeid wordt, neemt de wind ver mee op zijn reis. De chemische stoffen die zich in en op de gewassen bevinden komen in onze luchtwegen en belasten het lichaam verder. 

Het menselijk lichaam is een koolstof-zuurstofmachine. Dit energieproces wordt gebruikt voor allerlei lichaamsfuncties. Een bijproduct van deze verbranding is kooldioxide, onze uitademing. De plotselinge intrede van verplichte mondkapjes is een soort zelfdoding wapen. Je eigen kooldioxide telkens opnieuw inademen levert geen verse zuurstof aan je cellen. De zuurstofvoorraad holt achteruit, je immuunsysteem verzwakt.

Chemtrails

En dan de chemtrails in de lucht. Tegen een knalblauwe hemel aan ziet de nietsvermoedende burger deze strepen aan voor vliegtuigsporen maar dat zijn ze niet. Chemtrails zijn chemische ladingen die over ons hoofd worden uitgestort met het doel de bevolking ziek te maken en hun ontwikkeling te remmen. Vanaf 1991 vinden deze chemtrails plaats en direct ontstond een flinke toename van ademhalingsstoornissen en longaandoeningen. 

5G zendmasten

In een hoog tempo zijn wereldwijd overal 5G zendmasten geplaats met het doel om alles op onze mooie planeet aarde via een wereldwijd web vast te haken. De aarde verandert in een soort magnetron. Via de macht van de telecombedrijven is elke stap van mens en dier traceerbaar. Maar veel belangrijker, 5G ontneemt niet alleen onze privacy het is ook super bedreigend voor onze gezondheid. Zelfs voor ons voortbestaan. En dat geldt ook voor dieren en planten. De bijen- en insectensterfte als gevolg van pesticides en kunstmest zal toenemen door 5G, wat betekent dat de bestuiving van planten en bomen in gevaar is en dus onze voedselvoorziening. Wetenschappers stellen dat 5G ná de atoombom de grootste bedreiging is voor mens, natuur en aarde. Net zoals die krankzinnige Bill Gates die lachend klaarstaat met zijn vaccin naald vol gif, dan ben je straks echt een van hun.

Met bovengenoemde informatie moge het duidelijk zijn dat er grote machten aan het werk zijn die het echt niet goed voor hebben met de mens. De mens dient sterker in zijn autoriteit te komen staan en bewuster te worden in zijn keuzes. Less is more in deze tijd. Simpelweg consuminderen op alle gebied. Vooral met medicijnen. Wellicht gaat de mensheid weer vertrouwen, net als in de 19e eeuw, op het gebruik van planten en kruiden als natuurlijk medicijn. Het toedienen van chemische medicijnen zou alleen toegediend moeten worden als het echt noodzakelijk is. En wanneer is dat? Het moment van leven of dood. Als de mensheid bewust wordt van het zelfgenezend vermogen in zijn lijf, zal dat een grote stap vooruit zijn in zijn gezondheid. En gezondheid draait ook vooral om gezonde voeding. Bewuste voeding. 

Terug naar de eerlijke weldadige natuur, de grootste en eerlijkste bondgenoot van de mens.