Een Nieuw Begin op 21.12.20

Om 08.46 uur straalde het eerste licht van de Zon over de horizon en zei gedag tegen de langste nacht. Het is zo vanzelfsprekend maar elke dag is de zonsopkomst anders. Elke zonsopkomst is bijzonder. Ook vandaag. Vannacht vertoefde de mensheid, dromend of niet, in de langste nacht van dit jaar. De Midwinternacht. Bij het ochtendgloren staat de Zonnepoort al wijd open om warm het teken Steenbok te verwelkomen. Met deze ontmoeting wordt niet alleen de Winter geboren maar ook een Nieuw Licht. De Wijze Steenbok is het wellicht het meest ambitieuze teken van de dierenriem die het aller- allerhoogste kan bereiken. Kijk maar naar het dier Steenbok. Langs de steilste wanden klauterend zonder angst vastberaden naar de top. Dat is zijn Natuur. Net zoals alle andere wezens van Moeder Aarde inclusief haar vier seizoenen. Alles ontwikkelt zich op een natuurlijke wijze. Het komt zoals het komt. De mens die altijd uit is op controle kan daar nog veel van leren.

Vanavond rond de klok van 7 uur, staan de twee planeten Saturnus en Jupiter pal naast elkaar op 0-graden Waterman. In mijn vorige berichten kun je lezen dat beide planeten onlangs het teken Waterman zijn binnengelopen. Eerst Saturnus en op de voet gevolgd door Jupiter. Nul graden staat voor Universeel. De cirkel is rond. De cirkel van het Licht, de cirkel van het Leven. Een Nieuw Begin. Een Nieuwe Start. Een zeer boeiende stand dus. Komt echt niet vaak voor. Zo’n achthonderd jaar geleden voor het laatst. De krachtige Universele energie van deze twee kanjers zal vanaf vanavond en nog lange tijd daarna sterk voelbaar zijn. In feite is deze stand een soort huwelijk. Een liefdevol huwelijk en die onmetelijke Liefde van die verbintenis injecteert alles wat op aarde leeft. Een verhoogde staat van bewustzijn van mens en dier. Liefde is het antwoord.

Saturnus, de planeet van wijsheid, van de vorm en het fundament, zal samen met de joviale Jupiter een nieuwe wereldorde gaan bouwen gesaust in de vrijheidslievende en rebelse kleuren van het teken Waterman. Beëindiging van tradities, beëindiging van oude roestige systemen, beëindiging van dat wat niet klopt. Vernieuwing, vernieuwing, vernieuwing. En vernieuwing lukt alleen als men buiten de platgereden paden treedt. In feite staat de mensheid aan de vooravond van een revolutie en rebellie! Door de bewustzijnsverhoging staat het volk op. De vrijheid trilt in elke vezel. Het Aquariustijdperk ontvouwt. Het Tijdperk van vrijheid, gelijkheid en broederschap/sisterhood!

Vandaag staat de aarde in een groot licht door wereldwijde meditaties. In een vorig bericht zie je een link hiervoor. De Shumann resonantie, zijnde de hartslag van Moeder Aarde piekt omhoog. Door te mediteren raak je in een ander bewustzijn en ben je verbonden met je Hogere Zelf. Door te mediteren zend je Liefde naar jezelf, naar je medemens en de ruimte in. Door te mediteren help je de collectieve angst te verdrijven zodat de Moeder Aarde kan baden in Liefde. Sluit je ogen. Adem in, adem uit, adem in, adem uit en raak vanzelf in een heerlijke trance. Een hoger bewustzijn van vrede, liefde en vrijheid! Vanavond vlak voor middernacht, verschuift de Maan van het dromerige teken Vissen naar het vernieuwende en avontuurlijke teken Ram. Het teken Vissen is het laatste teken van de dierenriem. Het teken Ram het eerste teken. De actieve Ram is een strijder vol idealen, behoeftig aan pionieren en ontdekken met een sterke vrijheidsdrang. Kortom; een nieuwe avontuurlijke start met onnoemlijk veel lichtpuntjes, lichtpuntjes en nog meer lichtpuntjes!

Verwelkom vandaag de Wonderlijke Winter met een nieuwe start van jouw droom en omarm het stralende Nieuwe Licht in jezelf!