Thanda

(14 klantbeoordelingen)
Category

 19,95

In deze debuutroman reis je mee in het turbulente leven van de hoofdpersonage Sophie en je ervaart haar wonderlijke groei zoals van een klein zaadje groeiend tot een stralende bloem. Een korte roman vol liefde, romantiek én pijn. Veel pijn. Het verhaal is geschreven in de tijdsgeest van nu waarbij bijzondere ontwikkelingen elkaar snel opvolgen.

In een kleine 180 bladzijden reis je mee in het turbulente leven van de hoofdpersonage Sophie en je ervaart haar wonderlijke groei zoals van een klein zaadje groeiend tot een stralende bloem. Maar juist in deze korte ‘snelle’ roman lees je over het belang van rust. Rust in jezelf, rust in onze turbulente stressvolle maatschappij, waarin velen – onbewust – worden meegezogen in een huiveringwekkende ‘rat race’ en waarbij de verwoestende werking van angst overheerst.

De achterflap:

Sophie, een moderne vrouw van midden veertig, verlaat gedesillusioneerd met haar vier jonge kinderen een eenzaam, seksloos showhuwelijk. Eenmaal op zichzelf verlost ze zich uit haar geestelijke gevangenis en haar ingesnoerde zedige keurslijf. De sleutel tot zelfbevrijding. Zelfverzekerd stort ze zich in de datingwereld en ontmoet haar mr. Right, de tien jaar oudere extravagante zakenman Dolf. Met hem ervaart ze zowel de hemel als de hel. Twee botsende persoonlijkheden, vooral als de kanker in het spel komt. Het stralende huwelijk in Zuid-Afrika dat de kroon op hun gevleugelde liefde had moeten zijn, voelt als een koude douche. De zoveelste aanslag op haar leven.

Over de auteur:

Debby Albers heeft een praktijk in verliesverwerking. Met haar debuutroman laat ze zien dat niets in het leven vanzelfsprekend is, vooral niet in liefdesrelaties. Zij gelooft dat eerst een relatie met jezelf het fundamentele vereiste is om aan te voldoen voordat je met een ander een relatie kunt aangaan. Werken aan jezelf is de meest belangrijke levenslange werkzaamheid. Je bent zelf immers diegene bij wie je altijd moet kunnen thuiskomen. Vrij zijn en zelfliefde, ineens is niets meer onmogelijk. Dat weet ze uit ervaring.

 

Gewicht 0.35 kg
Afmetingen 210 × 144 × 16 mm
ISBN

9789492475954

Auteur

Debby Albers

Uitgever

Pumbo

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

December 2016

14 beoordelingen voor Thanda

 1. Marjon Middelkoop

  Lieve Debby,
  Wat heb je een prachtig boek geschreven. Je wordt direct het verhaal ingezogen en leest het, bij wijze van spreken, in één adem uit. Je wilt weten hoe het afloopt. Herkent ook soms jezelf erin. Leeft mee met de hoofdpersoon. En dan de prachtige boodschappen die er in zitten. Ik kan het boek iedereen aanraden en hoop dat het een bestseller wordt. Debby, ga zo door, je hebt een prachtig talent.

 2. Lonny van Rijn

  Lieve Debby,

  Wat een prachtig en bijzonder boek. Ik heb het in een ruk uitgelezen.
  Ik heb erg veel respect voor je,. Ik weet dat je vol inspiratie en levenslust weer gaat beginnen aan een nieuwe roman. Succes!

  Ik kan niet wachten.

  Liefs,
  Lon

 3. Alida Simoons

  Lieve Debby,

  In één avond heb ik je boek uit gelezen.
  Een boek wat puur geschreven is met veel emoties! Hoe kan het leven soms lopen en wat haal je zelf uit het leven!
  Heel bijzonder, ga door met schrijven!

  Liefs Alida

 4. Annemieke Elfers-Wijffels

  Love story and more
  Thanda is meer dan een liefdesgeschiedenis. Het verhaal ademt levensvreugde uit, optimisme en liefdevolle betrokkenheid. Dat laatste is keihard werken. En dat doet Sophie dan ook. In haar relatie met Dolf komt zij zich meerdere malen tegen, in hun botsingen van temperament. Als Dolf dan ook nog ongeneeslijk ziek wordt, denkt Sophie aan het einde van haar kunnen te zitten in het maatje, vriendin, geliefde, vrouw, en moeder zijn! Maar liefde overwint alles, als je er maar voor gaat. Sophie speelt met verve haar heroische rol. Een topper, deze vrouw. Hartverwarmend en ontwapenend eerlijk!

 5. Jenny Piet

  Dear Debby,

  Allereerst vond ik het een eer dat je in mijn radioprogramma That’s life by Radio Aalsmeer wilde komen vertellen over je boek, opdat moment had ik het boek nog niet volledig gelezen wegens tijdgebrek, maar het bleef me aantrekken en heb het in korte tijd uitgelezen. Het is alsof je compleet in het verhaal beland. Voor mij zelf had het de uitwerking dat ik een eigen verdriet tegen kwam en mocht loslaten. Dit alles door jou prachtig geschreven verhaal over liefde en heel veel boodschappen die je in het verhaal verwerkt hebt. Thanda wat liefde betekent heeft mij meer gebracht dan alleen het lezen van een roman die uit jouw hart is ontstaan! Daarvoor mijn hartelijke dank! Ik kijk uit naar je volgende boek en voor Thanda wens ik je veel liefdevolle mensen toe die deze mooie roman mogen lezen. Met liefde Jenny Piet xx

 6. energie vergelijken

  Prima werk.

 7. Jolanda Poortvliet

  Lieve Debbie, ook ik heb het boek voor mijn doen heel snel uitgelezen! Want het boeide mij enorm, de schrijfstijl is fijn en leest heel lekker weg! En jouw lezers krijgen een hoop stof mee om over na te denken, en behoorlijk wat inspiratie, levenswijsheid/lessen. Geheel ook in de lijn zoals jij jouw leven leidt en altijd bezig bent om mensen wat mee te geven!Ik heb ervan genoten en kijk ook zeer zeker uit naar jouw volgende boek. Liefs Jolanda.

 8. Mieke

  Lieve Deb, Wat me nú toch is overkomen: ik heb voor de eerste keer in mijn leven een boek in één ruk uitgelezen. En weet je wat? Het was jouw boek THANDA!
  Wat een magisch boek. Van begin tot eind werd ik meegenomen in de maalstroom van gebeurtenissen en gevoelens, en leefde ik het leven van Sophie.
  Haar kracht en flexibiliteit worden gevoed door de oerkracht die Liefde heet en deze kracht plaveit haar weg naar de zielsgewenste Vrijheid en Onafhankelijkheid. Ik hoop dat de magie van Thanda lang zal resoneren! XXX

 9. Marja Spaargaren

  Lieve Debby,

  een inspirerend verhaal om over na te denken en van te leren.
  Heel herkenbaar, in ieder geval voor mij wat betreft een huwelijk dat niet meer werkt,wel of niet ermee doorgaan,niemand willen kwetsen.
  Moedig vind ik het en om zulke persoonlijke zaken met anderen te delen.
  Maar Sophie heeft wel een grote liefde beleeft, en dat neemt niemand haar meer af.
  Haar boodschap is duidelijk: Mens durf te leven!

 10. Ank Mewafi

  Lieve Debby,

  Jouw boek heeft mij tot tranen toe geroerd, was zo begaan met Sophie.
  Een enorm sterke vrouw, net zoals jij met een duidelijke visie en boodschap.
  Je schrijft boeiend waardoor je het boek niet weg kunt leggen.
  Ik kijk uit naar je nieuwe boek.

 11. re-enactment

  Goed werk. Dankjewel

 12. Esther Zuijdervliet

  Prachtig boek dat wanneer je begint met lezen niet meer weg kunt leggen. De inhoud is helaas een verdrietige waarheid met een zeer belangrijke boodschap. Laat los wat liefde in de weg staat. Volg je hart. Ga voor echte liefde dat ben je waard. Alleen liefde geeft je kracht om alles aan te kunnen in het leven.
  Bedankt Debby!

 13. Gerard DeBruijn

  Lieve Debby,
  Ik heb vol bewondering en in een adem je boek ‘Thanda “uitgelezen.
  Een verhaal over geluk, liefde , vrijheid maar vooral ook over verlies en tegenslag. Het leven in al zijn facetten! Op een ontroerende en onthullende wijze geef je een kijkje in de gevoelswereld van je hoofdpersoon . Daarmee wordt je als lezer aan het denken gezet en herken je inderdaad ook jezelf.
  Daar doorheen weet je ook nog een boodschap te brengen over de maatschappij die in zijn snelheid en vluchtigheid soms onpersoonlijk lijkt te worden . Een belangrijke boodschap die je geeft is dat je het leven als persoon zelf in de hand hebt . Zowel wat betreft je geluk en gezondheid.
  Al met al meer dan een roman alleen!
  Ik heb het boek met heel veel genoegen gelezen. Ik bewonder je kijk op het leven ! En leer ervan !
  Ga zo door !! Ik kan niet wachten op je volgende boek.

  Gerard

 14. Debby Albers (geverifieerde eigenaar)

  Een beoordeling van Annemieke Elfers geplaatst op 27/01/17 op Boekenbestellen.nl

  Love story and more
   
  Thanda is meer dan een liefdesgeschiedenis. Het verhaal ademt levensvreugde uit, optimisme en liefdevolle betrokkenheid. Dat laatste is keihard werken. En dat doet Sophie dan ook. In haar relatie met Dolf komt zij zich meerdere malen tegen, in hun botsingen van temperament. Als Dolf dan ook nog ongeneeslijk ziek wordt, denkt Sophie aan het einde van haar kunnen te zitten in het maatje, vriendin, geliefde, vrouw, en moeder zijn! Maar liefde overwint alles, als je er maar voor gaat. Sophie speelt met verve haar heroische rol. Een topper, deze vrouw. Hartverwarmend en ontwapenend eerlijk!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *