over Debby

Kerst 2016 lag de roman Thanda onder de kerstboom, VRIJHEID de droom van Sophie zag in februari 2018 het licht en in april 2020, tijdens de donkere Corona quarantaine, scheen de warme lentezon vrijelijk op de roman VREDE De heilige missie van Sophie. Wonderen zijn heel gewoon. Ondertussen is deze passie uitgegroeid tot een gezonde verslaving. Hier past maar één woord… DANKBAARHEID! 

Een roman over de zoete nectar van liefde, een roman over de sterke vleugels van vrijheid en een roman met de  hoop op vrede voor elk wezen. Liefde, vrijheid en vrede, drie belangrijke waarden in elk mensenleven. In de drieluik neemt het turbulente leven van Sophie je mee op reis. Een mooie sensuele vrouw vol complexen, huidhonger, hunkerend naar haar ware zelf en de prins op het witte paard. Echter, in de tijdspanne van 6 jaar ontwikkelt de diva  zich als een powervrouw met een  onbeteugelde drang om de wereld te gaan verbeteren. De vrijheid- en vredestrijder Sophie staat als een icoon voor vrouwenkracht. Een stralende godin die schrander en moedig haar dromen verwezenlijkt. 

Vrouwen anno nu zijn sterk, krachtig en hun mysterie is hun macht. De kille angstige aarde heeft juist nu de warmte en wijsheid van deze vrouwen nodig. Met gebundelde vrouwenkracht keren zij het tij. Sophie neemt hierin het voortouw!

Boodschappen met inzicht

In de verhalen een reeks aan ‘verborgen’ boodschappen. Boodschappen met inzicht.  Een welkome erfenis van mijn therapeutische achtergrond. (www.thanda.nl en www.fedeli.nl). 

Mijn debuutroman Thanda is opgedragen aan de eerste bloem op aarde.  Ik geloof dat niets in het leven vanzelfsprekend is, vooral niet in liefdesrelaties. Ik geloof dat eerst een relatie met jezelf het fundamentele vereiste is om aan te voldoen voordat je met een ander een relatie kunt aangaan. Werken aan jezelf is de meest belangrijke levenslange werkzaamheid. 

De roman Vrijheid. De droom van Sophie is opgedragen aan de Maan. Onze mooie Maan. Rebels doorbreek ik het taboe op de dood, op rouw en op warme seks. Daarnaast lees je over de kracht van creativiteit in welke vorm dan ook. Elk mens wordt als een creatief wezen geboren met unieke goddelijke gaven die als bloemen openbloeien in het licht van de zon. Kunst maakt de geest vrij. Kunst raakt het hart. Kunst voedt de ziel. Kunst is een spirituele gids voor elk mensenleven.

De roman Vrede. De heilige missie van Sophie, is opgedragen aan Aartsengel Michaël, dé Aartsengel van het Aquariustijdperk. In dit boek schets ik het beeld om van de hectische aarde vol gelobby en handjeklap van de wereldse geldmachten, terug te keren naar een gezonde en warme aarde voor iedereen. Vrijheid, gelijkheid en broederschap. Een wereld volgens het Nieuwe Tijdperk in het volgend blokje. Mijn astrologische inzichten gebruik ik om de ontwikkelingen op aarde volgens de kosmische principes helder te verklaren.

Sensualiteit en Seksualiteit

De rebelse Waterman in mij schrijft maatschappijkritisch en doorbreekt bestaande structuren in de hang naar vernieuwing en hervorming. Vrije seks bijvoorbeeld. Met vreugde zet ik liefdevolle seks in een ander daglicht, mede gevoed door de sensuele godin Aphrodite in mijn hart. Met een zware allergie voor calvinisme snij ik Puriteinse wortels door. Want seks is heilig. Seks is gezond en maakt vrij. De dynamische energie die bij een orgasme vrijkomt gaat door de gehele schepping. De kosmos kleurt ervan. Een extatisch huwelijk tussen mannelijke en vrouwelijke energie versus de erotische  dans tussen Venus en Mars. Er bestaat geen scheiding tussen spiritualiteit en seksualiteit.

Feit is, een ‘Waterman’ schrijver kiest nu eenmaal voor shockeffecten. Na een zinderende betoverende sfeer kan zomaar een rauwe scène uit de lucht vallen. Net zoals het echte leven. Het verhaal moet tot nadenken stemmen anders mist het zijn doel. Echter, deze verhalen inspireert de lezer niet alleen tot nadenken maar kunnen ook zijn diepste kern raken.

Maatschappijkritisch

In de roman Vrijheid komt de hoofdpersonage Sophie al in contact met de Italiaanse maffia. In de roman Vrede, duikt de Diva pas echt in de donkere wereld van dit schrikbewind. Tijdens mijn onderzoek naar de werkwijze van deze zakelijke machtimperiums stuitte ik op een voldongen feit: de maffia is overal aanwezig. Niet alleen in Italië, nee, over de hele wereld. Ook in Nederland. Men noemt dit: “Het Systeem!’” Het systeem van geld en macht alias de witteboordencriminaliteit, alias ‘De Maffia’ met hun eigen GOD van GELD, OLIE en DRUGS! Het roer moet om! Revolutie!

Vanaf eind maart 2020 is de mensheid flink geketend door een lockdown en de 1.5 meter samenleving met ook nog een mensonterende noodwet in de koker. Velen zeggen, ‘voor het virus,’ anderen roepen dat de burger te opstandig werd.  Al die opstand, daar houdt de overheid niet van. Terug in het hok! Maar geen angst. Net als in elk sprookje, ook met deze crisis… eind goed, al goed. Lees het boek VREDE maar..

‘Be the change you want to see in the world’ (Mahatma Gandhi)

Onder het kopje ‘over een nieuw tijdperk’  lees je meer over de revolutionaire veranderingen.

Het creatieve proces van
schrijven brengt  mij vreugde.

Vreugde maakt gezond

ik ben gezond !

ik ben gelukkig !

Ik ben vrij !

Internetreuzen

Mijn boeken zijn in eigen beheer gedrukt. Een deel van de boekverzending geschiedt ook in eigen beheer. Mét liefdevolle aandacht als tegenwicht tegen de snelle en aandachtloze werkwijze van de grote internetboekreuzen. De ene winkel begint met een B, de andere streek uit de VS in ons land neer en begint met een A.  Deze macht giganten behandelen hun personeel als slaven  en graven het graf voor de kleine winkelondernemers. Het luie consumentengedrag zou kunnen veranderen door deze giganten te boycotten. Want zonder schroom snoepen deze gladde adders ook extra auteursprovisie op. Ik weet dat!  Volg je hart, boycot deze twee giftige slangen en koop je boek bij je geliefde boekhandel of bestel mijn romans op deze site. Je ontvangt een brievenbuspakketje mét aandacht. Kwaliteit staat voorop. Dat is nou de nieuwe wereld. Aandacht, liefde, vrijheid en vrede in het hart.

Lees hier mijn blog over boeken drukken in eigen beheer. 

–Debby

Bomen zijn gedichten die de aarde in de hemel schrijft. Wij hakken ze om en maken er papier van waarop we onze leegte onder woorden brengen. (Khalil Gibran)